Nieuwpoort

Op dit moment worden hoge waarden voor ozon en/ of hitte vastgesteld/voorspeld. Deze omstandigheden kunnen aanleiding geven tot  ernstige problemen  voor de volksgezondheid, zeker voor gevoelige personen. Gevoelige groepen zijn: baby’s en kleine kinderen,  ouderen, chronisch zieken en sociaal geïsoleerde personen. Ook indien men een sportief of cultureel evenement organiseert in de zomer zijn preventieve aanbevelingen belangrijk.

Kust - Op donderdag 2 juli 2015 zal tussen 11.45 uur en 13.15 uur de driemaandelijkse test van het elektronisch sirenenet worden uitgevoerd door de Algemene Directie van de Civiele Veiligheid. Alle toestellen die in de nucleaire en seveso-risicozones zijn opgesteld, worden op dat ogenblik geactiveerd vanuit de operationele eenheden van de Civiele Bescherming.

Kust - Het provinciaal project ‘Zon, zee… zorgeloos’ bestaat dit jaar 10 jaar. Op zaterdag 4 juli 2015 wordt dit in alle ‘Zon, zee… zorgeloos’-gemeenten gevierd, tussen 10.30 uur en 12.00 uur. Bezoekers van het strand zijn er welkom om mee het glas te heffen. Er worden ook gadgets uitgedeeld. 

Een overzicht van de ‘Zon, zee… zorgeloos’-locaties:

ter hoogte van het Hendrikaplein in Nieuwpoort

ter hoogte van Casino West in Middelkerke

ter hoogte van de Diksmuidestraat in Oostende

ter hoogte van Strandpost 2 ‘Duingat’ in Bredene

Kust - Met de aankondiging van goed weer is de toeristische sector aan de Kust helemaal klaar voor de zomer. Na een geslaagd voorjaar zijn de verwachtingen voor de zomer positief. Juli en augustus blijven traditionele topmaanden. In de zomer verwacht de Kust zes à zeven miljoen dagtoeristen. “Nieuwe infrastructuur zoals strandbars, zeedijken en openluchtzwembaden zorgen voor extra kwaliteit. Alle kustgemeenten presenteren initiatieven met een unieke vakantiesfeer.

Kust - Begin juni 2015 maakte de Provincie West-Vlaanderen de twintig geselecteerde projecten voor de West-Vlaamse Erfgoedprijs bekend. De geselecteerden zijn : Kantcentrum Brugge - 500 jaar Café Vlissinghe Brugge - De Oostduinkerkse Garnaalvissers te paard - De expo ‘Kortrijk Bezet’ - De herinrichting met het nieuw belevingscentrum op het Begijnhof Kortrijk - Transfo Zwevegem - Het Lange Max Museum Koekelare - Lijssenthoek Military Cemetary Poperinge - Memorial Museum Passchendaele 1917 - Westfront Nieuwpoort -  ...

Kust - Twaalf koren :  Roeselaars Kamerkoor (Roeselare), Iepers Kamerkoor (Ieper), Kortrijks Vocaal Ensemble (Kortrijk), Con Cuore (Waregem), Orlandusensemble (Oostende), Da Cantar (Brugge), Vocaal ensemble Eufonia (Torhout), De Kerels (Emelgem), Laidos (Waregem), Qui Vive (Desselgem), The Bare Necessities (Brugge) en Collegium de Dunis (Brugge), werden geselecteerd voor de tweede ronde van het Provinciaal Koorfestival.korenfestival

Kust - De Provincie West-Vlaanderen en de curatoren van 'Beaufort Buiten De Grenzen' nodigen u uit op 
de voorstelling van ‘Beaufort Buiten De Grenzen’ op 
donderdag 18 juni 2015 om 12u15
 in Ten Bogaerde, Ten Bogaerdelaan 10 in Koksijde. Eind 2014 maakte de Provincie bekend dat ze in de zomer van 2015, samen met de tien kustgemeentes, een nieuwe editie van de triënnale Beaufort organiseert.

Nieuwpoort - Het Agentschap Wegen en Verkeer, de stad Nieuwpoort en IWVA werken momenteel aan de vernieuwing van de N356 Ramskapellestraat tussen de Brugse Steenweg (N367) en de Diksmuidse Weg (N355), met uitzondering van de dorpskern van Ramskampelle. Wegens technische omstandigheden zal de fasering er voor het verdere verloop van de werken anders gaan uitzien dan oorspronkelijk gepland.

KUST/West-Vlaanderen- Bijna elk weekend wordt de bevolking wakker geschud met een tragische balans van een resem zware verkeersongevallen. Niet zelden gaat het om auto-inzittenden die vooral in een weekendnacht als bestuurder of passagier zwaar gewond raken of zelfs het leven laten. De statistieken zijn duidelijk: de weekends blijven nog steeds de dodelijkste tol eisen.

 

Kust - Niemand lijkt dezer dagen nog veilig voor creatieve internetfraudeurs die hun brood verdienen met oplichting op het web. De voorbije maanden werd al melding gemaakt van zogenaamde phishing-mails van banken en telecomproviders, maar nu wordt ook de naam van de politie misbruikt om goedgelovige surfers geld af te troggelen.

Pagina's

Advertenties

Uw reclame hier?
Meer informatie!

 

 

 

 

Gebruikerslogin