Nieuwpoort

Kust - Met ‘Zin in Zee’ realiseert het provinciebedrijf Westtoer een nieuwe campagne voor de Kust als een gezonde bestemming. Met ‘Zin in Zee’ investeert Westtoer in de unieke combinatie van actief genieten, gezond leven en evenwichtige voeding. Een 40-tal restaurants en hotels aan de Kust plaatsen een zoutarm en suikerarm gerecht op de menukaart. De campagne start op 21 maart in Bredene met het evenement ‘Zin in Zee’.

Bredene-Kust Tijdens de Horecabeurs in Bredene (23-26/02) pakken UNIZO Foodclub en UNIZO KMO Contact uit met een uniek netwerkmoment. Jochen Verbeeke, Chef en uitbater van Cook & Roll, vertelt in een ongedwongen sfeer hoe hij vriend en vijand verraste door voor een nieuw soort gerechten te kiezen in zijn restaurant. Jochen blijft de concurrentie een stapje voor door o.a. met insecten te koken.

KUST -  Je kunt er niet omheen, overal wordt gesproken over voedselverspilling. Volgens sommige bronnen zou er jaarlijks 25 tot 30 kilogram voedsel per persoon in de vuilbak verdwijnen. Heel wat mensen onderschatten hun eigen voedselverspilling en denken dat ze zelf nauwelijks eten weggooien. Ben jij net zoals wij benieuwd hoeveel je jaarlijks aan etensresten weggooit, dan ben jij de geschikte kandidaat voor deze foodbattle.

Verkeersveilige week naar herdenking slachtoffers ongeval E17 te Nazareth

Op 27 februari  2015  is het 19  jaar geleden dat op de E17 ter hoogte van Nazareth een grote kettingbotsing gebeurde waarbij meer dan 200 wagens betrokken waren.  Het verschrikkelijk gevolg  was 10 doden en 56 zwaargewonden. Sindsdien wordt  elk jaar ter nagedachtenis van deze ramp in de provincies Oost- en West-Vlaanderen een verkeersveilige dag georganiseerd.

In West-Vlaanderen echter wordt deze “dag”  gespreid over 7 opeenvolgende weekdagen nl. van zaterdag 21 februari 2015 tot en met vrijdag 27 februari 2015.

Facebook

Partnerwebsitses

Bredene Breed, voor al het nieuws uit bredene 
www.Bredene-Breed.be

Meteo Zuidwest

http://meteozuidwest.weebly.com/