Nieuws- en informatiesite over de Belgische Kust

Advertenties

Uw reclame hier?
Meer informatie!

 

 

 

 

Nieuws Melden

Nieuws melden?

Klik Hier!

Gebruikerslogin

Nieuwpoort

De Kust is tevreden over de herfstvakantie

Kust - De toeristische sector aan de Kust kijkt, volgens Westtoer, tevreden terug naar de voorbije herfstvakantie. “Door het uitzonderlijk zacht herfstweer hebben het dagtoerisme en het verblijfstoerisme betere resultaten dan vorig jaar genoteerd. Met de aankondiging van zacht herfstweer is de toeristische sector ook optimistisch voor het komende weekend”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. De hotels aan de Kust hebben een sterke bezetting genoteerd. “Met een bezetting tot 95 procent heeft vooral het eerste weekend goed gescoord.

West-Vlaanderen heeft meest geregistreerde witte kassa's

Ondanks de onduidelijkheid over de witte kassa kent West-Vlaanderen het meeste geregistreerde horecazaken.
Staatssecretaris Tommelein komt federale horecamaatregelen toelichten. De Raad van State vernietigde vorige maand een deel van de kassawetgeving. De zogenaamde 10-procentregel is niet langer wettelijk. Die regel bepaalde dat enkel horecazaken die meer dan 10 procent van hun omzet uit voeding halen een witte kassa moesten hebben.

Kust verwacht een goede herfstvakantie.

De toeristische sector aan de Kust kijkt uit naar een goede herfstvakantie. Het Provinciebedrijf Westtoer verwacht dat 500.000 dagtoeristen in de herfstvakantie de Kust zullen bezoeken. “De Kust is meer dan ooit een bestemming voor de vier seizoenen. Voor binnen- en buitenlandse toeristen blijft ook de herfst een ideale afspraak om te genieten aan zee”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. De weersvoorspellingen voor het weekend en volgende week zijn alvast veelbelovend.

200 vluchtelingen vinden tijdelijk onderkomen in Bredens vakantiecentrum Horizon.

Staatssecretaris Theo Francken beslist dat Bredene tijdelijk oorlogsvluchtelingen moet opvangen.

Bredene - De Bredene burgemeester Steve Vandenberghe (Sp.a) werd gisterenavond (donderdag 29 oktober 2015) door Fedasil op de hoogte gebracht van het feit dat de Staatssecretaris voor Asiel, Theo Francken (N-VA) vandaag (vrijdag 30 oktober 2015) op de Ministerraad zal voorstellen om voor een KORTE PERIODE oorlogsvluchtelingen op te vangen in het Jeugdverblijfcentrem Horizon.

Drones bieden ongekende mogelijkheden.

Kust - Staatssecretaris voor Privacy en Noordzee Bart Tommelein bracht woensdag 16 september 2015 een werkbezoek aan ‘Noordzee Drones’ in Koksijde. ‘Noordzee Drones’ is een privaat opleidingscentrum voor RPAS-piloten in Vlaanderen. Bart Tommelein: ‘Het potentieel van drones is heel groot. Ook wat het Noordzeebeleid betreft. Samen met West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé wil ik verder de mogelijkheden bekijken voor Search & Rescue-opdrachten, maar ook in de offshore kunnen drones ingezet worden.’

Ladies Night

Kust - Op vrijdag 2 oktober 2015 om 19 uur verwachten we alle ladies voor alweer een spetterende editie van de ‘Ladiesnight’ in het MEC Staf Versluys. Een gevarieerd en vernieuwd aanbod aan standhouders moet alle deelnemers extra in de watten leggen. Snuister langs de verschillende standen, geniet van een lekkere cocktail en leef je uit op de tonen van resident DJ N-Joy.  Tickets kosten € 7 en zijn verkrijgbaar aan de balie van het MEC Staf Versluys, online via www.stafversluyscentrum.be of telefonisch via 059/56.19.60.

Waarschuwing : Valse mails inzake verkeersboetes

Niemand lijkt dezer dagen nog veilig voor creatieve internetfraudeurs die hun brood verdienen met oplichting op het web. De voorbije maanden werd al melding gemaakt van zogenaamde phishing-mails van banken en telecomproviders, maar nu wordt sedert enige tijd ook de naam van de politie misbruikt om goedgelovige surfers geld af te troggelen.In mei werd reeds gewaarschuwd voor deze fraude.  Heel wat mensen ontvingen de voorbije dagen en weken echter opnieuw een “aanmaning” in hun mailbox. Afzender: de politie. Onderwerp: ‘overtreden van een verkeersvoorschrift’.

Wereldfaam Russisch koor komt naar Bredene.

Op dinsdag 6 oktober 2015 ontvangt de St. Theresiaparochie ism Jovo Sas  “Het Russisch Koor van Viktor Popov”. De Academy of Choral Arts in Moskou is gesticht in 1991 door Professor Viktor Popov + en is wereldberoemd. Deze bekende muziekacademie leidt jonge zangertjes  - knapen en jongelingen – uit heel Rusland op.  Ze brengen typische Russische liederen en folkloristische gezangen.

Pagina's