Middelkerke

Kust - Met het mooie weer van de voorbije dagen wordt vastgesteld dat in de duinengordel terug bastaardsatijnrupsen worden aangetroffen. De bastaardsatijnrups is de larve van een nachtvlinder en komt tijdens de lente  voor op de spinsels in de duindoornstruiken, in duinvegetatie en op het strand. De rups werd reeds in het gebied tussen standpost 3 - Astrid en strandpost 6 – Hippodroom  te Bredene opgemerkt maar is over de hele kuststrook terug te vinden.

Kust - De toeristische sector aan de Kust is tevreden over de paasvakantie. Zowel het verblijfstoerisme als het dagtoerisme hebben prima cijfers genoteerd. De paasvakantie bracht 1,5 miljoen dagtoeristen naar de Kust. Naast paaszondag waren de tweede zondag, maar ook vrijdag 10 april en woensdag 15 april de topdagen.

Kust - Staatssecretaris voor de Noordzee Bart Tommelein heeft de laatste milieuvergunning voor de  windmolenparken goedgekeurd. Het gaat om de milieuvergunning voor het verst gelegen windmolenpark Mermaid. Met de goedkeuring van de milieuvergunning voor Mermaid wordt opnieuw een belangrijke stap vooruit gezet in de beleidsdoelstelling van  Staatssecretaris Tommelein om de windenergiecapaciteit op de Noordzee te verdubbelen: “De komende jaren wil ik vijf nieuwe parken bovenop de bestaande drie realiseren.

Kust - In 2015 gaat de Provincie West-Vlaanderen via 'Westtalent' opnieuw op zoek naar nieuw muzikaal talent uit West-Vlaanderen.  Doel van de wedstrijd is beloftevolle bands en muzikanten een springplank bieden om zich professioneel te ontplooien. Zo kan de winnende band of muzikant op een vervolgtraject met professionele begeleiding en optredens rekenen.

ALGEMEEN NIEUWS - Bijna elk weekend wordt de bevolking wakker geschud met een tragische balans van een resem zware verkeersongevallen. Niet zelden gaat het om auto-inzittenden die vooral in een weekendnacht als bestuurder of passagier zwaar gewond raken of zelfs het leven laten. De statistieken zijn duidelijk: de weekends blijven nog steeds de dodelijkste tol eisen.

De Kust - West-Vlaanderen kende tussen 2010 en 2013 een daling van 299 geregistreerde winkeldiefstallen of een afname van 11,30 %. Hiermee heeft West-Vlaanderen de grootste daling van alle Belgische provincies, zowel in absolute als procentuele cijfers. Dat bleek uit de criminaliteitsstatistieken die UNIZO West-Vlaanderen analyseerde.

De Kust - Het provinciebedrijf Westtoer en 29 kampeerbedrijven zijn een campagne gestart om het kamperen-aan-zee te stimuleren. De focus ligt op korte kampeervakanties. Het is de eerste keer dat op dergelijke schaal een  promotiecampagne voor de campings wordt georganiseerd. “Met een omzet van 20 miljoen euro per jaar is een terechte keuze gemaakt om de kampeersector intens te ondersteunen”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. De Open Camping Dag op 2 mei is één van de originele acties.

De Kust - De toeristische sector aan de Kust is tevreden over het voorbije weekend van Pasen. Ook de vooruitzichten voor de komende week zijn positief. Het paasweekend bracht bijna 400 000 dagtoeristen naar de Kust. Door het mooie, zonnige weer was Pasen de topdag met ongeveer 150 000 dagtoeristen. Dit blijkt uit de snelle monitor van Westtoer en AWV, in samenwerking met Proximus en hun mobiele telefoniedata.

Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan - De gemeenten Gistel, Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan, Oudenburg en Ichtegem gaan samenwerken.  Het nieuwe platform kreeg de naam 'Perspectief'. 'Perspectief' is uniek, zeker nu het Regionaal Sociaal-economisch Overlegcomité (RESOC) Oostende zijn werking terugschroeft.   Gemeenten gedragen zich vaak als eilanden, waardoor ze geen idee hebben van hoe hun buren bezig zijn.

Advertenties

Uw reclame hier?
Meer informatie!

 

 

 

Gebruikerslogin

Wie is online

Er is momenteel 1 gebruiker online.

  • Rian De Rous

Wie is nieuw

  • Johan Dollé
  • Freddy Priem
  • Ward Bruggeman
  • Rian De Rous
  • Dirk Cattoir

Recente reacties

Geen reacties beschikbaar.