Nieuws- en informatiesite over de Belgische Kust

Advertenties

Uw reclame hier?
Meer informatie!

 

 

 

 

Nieuws Melden

Nieuws melden?

Klik Hier!

Gebruikerslogin

Middelkerke

Duikcursus voor kinderen

Kust - Zaterdag 29 augustus 2015 gaat er voor de tweede maal een cursus jeugdduiken door in 't zwembad van Bredene. Voor de duikertjes die reeds het diploma SEALTEAM behaalde is er de cursus MASTER SEALTEAM. In deze cursus wordt er dieper in gegaan op de duik-specialty's zoals wrakjes bouwen, foto's van elkaar nemen onder water, met kompas duiken, in't donker duiken, enz....

Summer Wave

Kust - De Bredense reddingsdienst en het MEC Staf Versluys slaan op donderdag 30 juli a.s. voor de vierde keer de handen in elkaar voor de organisatie van de fuif Summer Waves.

BK zandkastelen bouwen.

Kust - Op zaterdag 1 augustus 2015 vindt het Belgisch Kampioenschap zandkastelen bouwen plaats.  Teams van 6 personen (max 2 volwassenen) kunnen inschrijven aan het onthaal ter hoogte van strandpost 2 vanaf 14 uur om te strijden voor de felbegeerde titel.  We verwachten weer heel wat mooie en originele creaties met als thema ‘Bredene’.

Garry Hagger in Concert.

Kust - Garry Hagger komt naar het MEC Staf Versluys voor een live optreden. Alle Garry fans en natuurlijk ook andere muziekliefhebbers zijn op MAANDAG 3 AUGUSTUS 2015 welkom in de Bredense cultuurtempel. In het voorprogramma is er een optreden van Andy Reivan. Tickets kosten in voorverkoop 28,00 euro en 35,00 euro aan de deur. Als je wil behandeld worden als VIP betaal je 56,00 euro. er komt wel 1,25 euro reservatiekosten bij per bestelling.

The Andrews Brothers in het Turkeyenhof

Kust - Op vrijdag 31 juli om 20 uur staan 'The Andrews Brothers' op het podium in het Turkeyenhof, drie zingende soldaten bijgestaan door een volledig vrouwelijk orkest. De mooie Muriel op bas, de speelse Rebekka op gitaar, de wilde Annelies op drums, met hun 3 swingende en zingende GI’s Sonny, Stef en Jonas.  Ze brengen liedjes van de soldaat die zijn vriendinnetje thuis moest achterlaten.

De vernieuwde Vlaamse Renovatiepremie

De  Kust - De Vlaamse Regering nam zopas een principiële beslissing om vanaf 1 november 2015 de Vlaamse renovatiepremie opnieuw in te voeren.

Let op: deze beslissing is voorlopig en dus nog niet definitief. Na het inwinnen van de nodige adviezen zal de Vlaamse Regering, waarschijnlijk in september of oktober, een definitieve beslissing nemen en kunt u opnieuw een aanvraag indienen.

Toeristen en pendelaars worden nog maar eens gegijzeld …

Kust Het is de intentie van de treinbestuurdersvakbond Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) om voor deze zomer een stakingsaanzegging in te dienen voor zeven zaterdagen (elke zaterdag tussen 18 juli en 29 augustus).

Ongeveer 10 à 15% van de dagjesmensen die in de zomer naar de kust komen gebruiken de trein. Op een zomerse zaterdag in juli en augustus komen gemiddeld 30 000 dagtoeristen met de trein naar de Kust.

Waarschuwingsfase ´Hitte en ozon´

Op dit moment worden hoge waarden voor ozon en/ of hitte vastgesteld/voorspeld. Deze omstandigheden kunnen aanleiding geven tot  ernstige problemen  voor de volksgezondheid, zeker voor gevoelige personen. Gevoelige groepen zijn: baby’s en kleine kinderen,  ouderen, chronisch zieken en sociaal geïsoleerde personen. Ook indien men een sportief of cultureel evenement organiseert in de zomer zijn preventieve aanbevelingen belangrijk.

Civiele Bescherming test elektronisch sirenenet op donderdag 2 juli 2015

Kust - Op donderdag 2 juli 2015 zal tussen 11.45 uur en 13.15 uur de driemaandelijkse test van het elektronisch sirenenet worden uitgevoerd door de Algemene Directie van de Civiele Veiligheid. Alle toestellen die in de nucleaire en seveso-risicozones zijn opgesteld, worden op dat ogenblik geactiveerd vanuit de operationele eenheden van de Civiele Bescherming.

Provincie viert 10 jaar ‘Zon, zee… zorgeloos’ op diverse locaties op het strand op zaterdag 4 juli

Kust - Het provinciaal project ‘Zon, zee… zorgeloos’ bestaat dit jaar 10 jaar. Op zaterdag 4 juli 2015 wordt dit in alle ‘Zon, zee… zorgeloos’-gemeenten gevierd, tussen 10.30 uur en 12.00 uur. Bezoekers van het strand zijn er welkom om mee het glas te heffen. Er worden ook gadgets uitgedeeld. 

Een overzicht van de ‘Zon, zee… zorgeloos’-locaties:

ter hoogte van het Hendrikaplein in Nieuwpoort

ter hoogte van Casino West in Middelkerke

ter hoogte van de Diksmuidestraat in Oostende

ter hoogte van Strandpost 2 ‘Duingat’ in Bredene

Pagina's