Knokke-Heist

Kust -  Op zaterdag  2 mei 2015 zetten verschillende campings aan de Vlaamse Kust de deuren wagenwijd open. Alle kampeerfanaten zijn welkom. Welkom aan allen die hun eerste stappen willen zetten in de unieke kampeerbeleving. In een tent, trekcaravan, stacaravan, camper of vakantiechalet… keuze bij de vleet! Tijdens deze Open Campingdag organiseren de deelnemende campings tal van activiteiten. Vele bieden ook speciale promo’saan.

Bron : Belga

Kust - De kwaliteit van het zwemwater aan de Belgische kust is goed tot uitstekend. Uit metingen die de Vlaams Milieumaatschappij (VMM) vorig jaar uitvoerde, blijkt de kwaliteit van het water in 29 van de 42 zwemzones uitstekend. De dertien overige zones hadden een goede kwaliteit. Vlaams Parlementslid Wilfried Vandaele (N-VA) vroeg de cijfers op bij minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V).

Kust - Met ‘Zin in Zee’ realiseert het provinciebedrijf Westtoer een nieuwe campagne voor de Kust als een gezonde bestemming. Met ‘Zin in Zee’ investeert Westtoer in de unieke combinatie van actief genieten, gezond leven en evenwichtige voeding. Een 40-tal restaurants en hotels aan de Kust plaatsen een zoutarm en suikerarm gerecht op de menukaart. De campagne start op 21 maart in Bredene met het evenement ‘Zin in Zee’.

vakantieplusKNOKKE-HEIST R.O.E.R is druk op zoek naar begeleiders voor Vakantieplus en dan vooral voor de muziekstages. Speel jij piano, gitaar, didgeridoo, djembé of nog een ander instrument? En wil je je passie graag delen met muzikale kinderen? Aarzel dan niet en neem contact op met Christine Gheselle, educatief medewerker van vzw R.O.E.R (Meerlaan 32, 8300 Knokke-Heist, T 050 630 420 – christine.gheselle@knokke-heist.be). Ook voor de kook-, dans-, theater- en natuurstages is R.O.E.R. steeds op zoek naar enthousiastelingen die hun gaven en talenten kunnen en willen delen met onze jeugd.

jeugdkoor rondinellaKNOKKE-HEIST Het befaamde Knokke-Heistse jeugdkoor Rondinella neemt dit jaar deel aan het koorfestival ‘Les Ensembles Polyphoniques du Sud’. Het koor, dat verbonden is aan deKunstAcademie, trekt hiervoor van zaterdag 27 juni tot donderdag 2 juli naar Saint-Affrique in het Franse Aveyron. Het festival biedt de koorleden een uitgelezen kans om zich te meten met andere koren uit Europa, om contacten te leggen en om hun eigen koorcultuur uit te dragen. De concertreis past in de tweejaarlijkse traditie van Rondinella. Eerder was het koor al te gast in Spanje, Frankrijk en Italië

verkeersbord omleiding

 

Knokke-Heist Op dinsdag 24 februari start aannemer Dhondt in opdracht van het gemeentebestuur met een rioolaansluiting in de Sparrendreef ter hoogte van huisnummer 58. In de werkzone zal er geen doorgang mogelijk zijn.  De plaatselijke bewoners kunnen hun woning bereiken via de Zoutelaan of  via de Boslaan. De Royal Zoute Golfclub blijft bereikbaar via de Zoutelaan – Berkenlaan – Boslaan – Sparredreef. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn deze werkzaamheden gepland tot vrijdag 27 februari 2015.

KNOKKE-HEIST Op donderdag 26 februari verwelkomt Volksontwikkeling Knokke-Heist (het samenwerkingsverband tussen vtbKultuur Knokke-Heist en Davidsfonds Knokke) haar leden en alle andere geïnteresseerden om een blitsbezoek te brengen aan de Balearen in de Middellandse Zee onder de deskundige leiding  van Jean-Pierre en Mieke Demarsin. De voorstelling start stipt om 20 uur in CC Scharpoord.

 

Bredene-Kust Tijdens de Horecabeurs in Bredene (23-26/02) pakken UNIZO Foodclub en UNIZO KMO Contact uit met een uniek netwerkmoment. Jochen Verbeeke, Chef en uitbater van Cook & Roll, vertelt in een ongedwongen sfeer hoe hij vriend en vijand verraste door voor een nieuw soort gerechten te kiezen in zijn restaurant. Jochen blijft de concurrentie een stapje voor door o.a. met insecten te koken.

geboorten knokke-heist

KNOKKE-HEIST In 2014 telde Knokke-Heist in totaal 380 geboorten. Dat zijn er opnieuw 16 minder dan in 2013, of een daling met 4%, niettegenstaande er voor de jonggeborenen in Knokke-Heist een lichte stijging merkbaar is (1%). Van de bevallingen waren 115 inwoners namelijk van Knokke-Heist. Ze maken daarmee 30% uit van de bevallingen op onze gemeentelijke bodem. 50 Knokke-Heistse moeders bevielen buiten de gemeente. In totaal zagen er dus 165 Knokke-Heistse baby’s het levenslicht. Bij de overige bevallingen kwamen 117 moeders uit Nederland.

Pagina's

Facebook

Partnerwebsitses

Bredene Breed, voor al het nieuws uit bredene 
www.Bredene-Breed.be

Meteo Zuidwest

http://meteozuidwest.weebly.com/

Gebruikerslogin