Nieuws- en informatiesite over de Belgische Kust

Advertenties

Uw reclame hier?
Meer informatie!

 

 

 

 

Nieuws Melden

Nieuws melden?

Klik Hier!

Gebruikerslogin

Knokke-Heist

Kust tevreden over eerste zomermaand.

Kust - De toeristische sector aan de Kust kijkt tevreden terug op de maand juli. Ondanks het wisselvallige weer van de jongste dagen is de voorbije maand meer dan geslaagd. De start van de zomer was een voltreffer. De zonnige weken zorgden voor goede cijfers. “Ongeveer drie miljoen dagtoeristen zijn in juli naar de Kust gereisd.

Duikcursus voor kinderen

Kust - Zaterdag 29 augustus 2015 gaat er voor de tweede maal een cursus jeugdduiken door in 't zwembad van Bredene. Voor de duikertjes die reeds het diploma SEALTEAM behaalde is er de cursus MASTER SEALTEAM. In deze cursus wordt er dieper in gegaan op de duik-specialty's zoals wrakjes bouwen, foto's van elkaar nemen onder water, met kompas duiken, in't donker duiken, enz....

Summer Wave

Kust - De Bredense reddingsdienst en het MEC Staf Versluys slaan op donderdag 30 juli a.s. voor de vierde keer de handen in elkaar voor de organisatie van de fuif Summer Waves.

BK zandkastelen bouwen.

Kust - Op zaterdag 1 augustus 2015 vindt het Belgisch Kampioenschap zandkastelen bouwen plaats.  Teams van 6 personen (max 2 volwassenen) kunnen inschrijven aan het onthaal ter hoogte van strandpost 2 vanaf 14 uur om te strijden voor de felbegeerde titel.  We verwachten weer heel wat mooie en originele creaties met als thema ‘Bredene’.

Terugblik op Kneistival 2015

Knokke-Heist Van zondag 19/07 tot en met zaterdag 25/07 kon men tijdens Kneistival, het gratis pop- & rockfestival te Heist.

Na een eerste blik op de affiche hadden we precies de indruk dat die wat minder was dan vorige edities en dat een echt bekende grote naam ontbrak. Vorig jaar kon het festival onder andere “Arno” en “Clouseau” strikken, maar dat kon de pret zeker niet bederven. Uw reporter was aanwezig op zondag, dinsdag en zaterdag. Op de andere dagen had hij andere verplichtingen, anders was ik allicht ook de andere dagen te vinden op kneistival. 

Garry Hagger in Concert.

Kust - Garry Hagger komt naar het MEC Staf Versluys voor een live optreden. Alle Garry fans en natuurlijk ook andere muziekliefhebbers zijn op MAANDAG 3 AUGUSTUS 2015 welkom in de Bredense cultuurtempel. In het voorprogramma is er een optreden van Andy Reivan. Tickets kosten in voorverkoop 28,00 euro en 35,00 euro aan de deur. Als je wil behandeld worden als VIP betaal je 56,00 euro. er komt wel 1,25 euro reservatiekosten bij per bestelling.

The Andrews Brothers in het Turkeyenhof

Kust - Op vrijdag 31 juli om 20 uur staan 'The Andrews Brothers' op het podium in het Turkeyenhof, drie zingende soldaten bijgestaan door een volledig vrouwelijk orkest. De mooie Muriel op bas, de speelse Rebekka op gitaar, de wilde Annelies op drums, met hun 3 swingende en zingende GI’s Sonny, Stef en Jonas.  Ze brengen liedjes van de soldaat die zijn vriendinnetje thuis moest achterlaten.

De vernieuwde Vlaamse Renovatiepremie

De  Kust - De Vlaamse Regering nam zopas een principiële beslissing om vanaf 1 november 2015 de Vlaamse renovatiepremie opnieuw in te voeren.

Let op: deze beslissing is voorlopig en dus nog niet definitief. Na het inwinnen van de nodige adviezen zal de Vlaamse Regering, waarschijnlijk in september of oktober, een definitieve beslissing nemen en kunt u opnieuw een aanvraag indienen.

Toeristen en pendelaars worden nog maar eens gegijzeld …

Kust Het is de intentie van de treinbestuurdersvakbond Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) om voor deze zomer een stakingsaanzegging in te dienen voor zeven zaterdagen (elke zaterdag tussen 18 juli en 29 augustus).

Ongeveer 10 à 15% van de dagjesmensen die in de zomer naar de kust komen gebruiken de trein. Op een zomerse zaterdag in juli en augustus komen gemiddeld 30 000 dagtoeristen met de trein naar de Kust.

Waarschuwingsfase ´Hitte en ozon´

Op dit moment worden hoge waarden voor ozon en/ of hitte vastgesteld/voorspeld. Deze omstandigheden kunnen aanleiding geven tot  ernstige problemen  voor de volksgezondheid, zeker voor gevoelige personen. Gevoelige groepen zijn: baby’s en kleine kinderen,  ouderen, chronisch zieken en sociaal geïsoleerde personen. Ook indien men een sportief of cultureel evenement organiseert in de zomer zijn preventieve aanbevelingen belangrijk.

Pagina's