Gebruikerslogin

Instellingen

Nieuwe forumonderwerpen

Recente reacties

Wie is nieuw

  • Gitteke
  • Medebeheerder
  • Johan Dollé
  • Walter Debaetselier
  • norbert

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

De Haan

DE HAAN - Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente De Haan maakt bekend dat op woensdag 29 oktober 2014 om 14.30 uur zal worden overgegaan tot de openbare verkoop van fietsen en allerlei gevonden voorwerpen.  Deze voorwerpen zijn te bezichtigen eveneens op woensdag 29 oktober 2014 vanaf 14.00 uur in het Dienstencentrum ’t Werfland, Duinenweg 32 te De Haan-Centrum, waar de verkoop zal plaatsvinden. Contante betaling is vereist.

DE HAAN - Een jaar geleden sloot het college van burgemeester en schepenen een overeenkomst af met de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn om de lijnbus ‘Oostende-Bredene-Klemskerke’ te laten doorrijden van het Lindenhof naar Vlissegem-dorp en terug. Deze overeenkomst werd afgesloten voor de periode van één jaar, als proefproject.

 

Uit tellingen die in die periode uitgevoerd werden bleek dat er gemiddeld minder dan één reiziger per rit gebruik maakte van de dienst.

 

Omwille van de hoge kostprijs en de lage bezettingsgraad besliste het college van burgemeester en schepenen om de overeenkomst inzake de uitbreiding van streeklijn 46 van en naar Vlissegem-dorp op te zeggen met ingang van 1 september 2014.

 

De lijnbus 46 rijdt dus vanaf september 2014 terug op zijn oorspronkelijke route, met keerpunt ter hoogte van het Lindenhof.

Zee-Online is dit weekend aanwezig op het terrein van dancefestival 'Beachland' voor het maken van een foto- en filmreportage. 
Houd onze Facebook-pagina (vind ons zeker leuk) en website erg goed in de gaten, want de foto's gaan er zeer binnenkort op verschijnen.

In tussentijd hebben we een slideshow van Instagram aan de website toegevoegd. Alle foto's met #beachland worden nu weergegeven op Zee-Online.
Op die manier kan u toch al wat de sfeer opsnuiven van Beachland. Deze foto's van Instagram zijn echter niet door ons getrokken.

Tot binnenkort of wie weet wel tot op Beachland?

DE HAAN / WENDUINE / VOSSESLAG - Fost Plus bood dit jaar de mogelijkheid aan de kustgemeenten om op het strand sorteereilanden te plaatsen. Zo wordt de mogelijk geboden aan iedereen om zijn afval ook op het strand kwalitatief te sorteren (net als thuis) en bij te dragen aan het behouden van een net strand.

 

De gemeente tekende hiervoor in waardoor er nu een 20 tal werden geplaatst, die verspreidt worden over De Haan-centrum, Wenduine en de Vosseslag.

 

DE HAAN - In de maanden april, mei en september start de ophaling van restafval om 6 uur ’s morgens i.p.v. om 7u ’s morgens. De Milieudienst van De Haan vraagt dan ook tijdig uw afvalzakken buiten te plaatsen, liefst zo dicht mogelijk bij het ophaaluur.

"Door het vervroegen van het ophaaluur trachten we samen met de ophaaldienst van IVBO een oplossing te bieden aan het steeds toenemend probleem van kapotgescheurde zakken. Deze regeling geldt voor heel de gemeente." zegt Dave Hendrickx, milieuambtenaar bij gemeente De Haan.

 

Foto van de maand

Advertenties

wireless experts

Prikbord

Nieuws melden


Meewerken

Meer informatie

Ons team

Jorrit Ferket
Hoofdbeheerder


Ward Bruggeman
Weerman


Nick Patteeuw
Reporter regio Oostkust


Danny Van der Weehe
Reporter regio Oostkust


Rian De Rous
Reporter regio Oostkust


Jan Ruysschaert
Reporter regio Oostkust


Frieda Verschueren
Fotograaf regio Oostkust


Johan Dollé
Vrijwillige fotograaf regio Oostkust


Jean Verlinden
Fotograaf regio Oostkust & Middenkust


Linda Decorte
Fotograaf regio Oostkust & Middenkust


Dorothy Van Rompaey
Aanvuller activiteiten