Nieuws- en informatiesite over de Belgische Kust

Advertenties

Uw reclame hier?
Meer informatie!

 

 

 

 

Nieuws Melden

Nieuws melden?

Klik Hier!

Gebruikerslogin

De Haan

Drones bieden ongekende mogelijkheden.

Kust - Staatssecretaris voor Privacy en Noordzee Bart Tommelein bracht woensdag 16 september 2015 een werkbezoek aan ‘Noordzee Drones’ in Koksijde. ‘Noordzee Drones’ is een privaat opleidingscentrum voor RPAS-piloten in Vlaanderen. Bart Tommelein: ‘Het potentieel van drones is heel groot. Ook wat het Noordzeebeleid betreft. Samen met West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé wil ik verder de mogelijkheden bekijken voor Search & Rescue-opdrachten, maar ook in de offshore kunnen drones ingezet worden.’

Ladies Night

Kust - Op vrijdag 2 oktober 2015 om 19 uur verwachten we alle ladies voor alweer een spetterende editie van de ‘Ladiesnight’ in het MEC Staf Versluys. Een gevarieerd en vernieuwd aanbod aan standhouders moet alle deelnemers extra in de watten leggen. Snuister langs de verschillende standen, geniet van een lekkere cocktail en leef je uit op de tonen van resident DJ N-Joy.  Tickets kosten € 7 en zijn verkrijgbaar aan de balie van het MEC Staf Versluys, online via www.stafversluyscentrum.be of telefonisch via 059/56.19.60.

Waarschuwing : Valse mails inzake verkeersboetes

Niemand lijkt dezer dagen nog veilig voor creatieve internetfraudeurs die hun brood verdienen met oplichting op het web. De voorbije maanden werd al melding gemaakt van zogenaamde phishing-mails van banken en telecomproviders, maar nu wordt sedert enige tijd ook de naam van de politie misbruikt om goedgelovige surfers geld af te troggelen.In mei werd reeds gewaarschuwd voor deze fraude.  Heel wat mensen ontvingen de voorbije dagen en weken echter opnieuw een “aanmaning” in hun mailbox. Afzender: de politie. Onderwerp: ‘overtreden van een verkeersvoorschrift’.

Wereldfaam Russisch koor komt naar Bredene.

Op dinsdag 6 oktober 2015 ontvangt de St. Theresiaparochie ism Jovo Sas  “Het Russisch Koor van Viktor Popov”. De Academy of Choral Arts in Moskou is gesticht in 1991 door Professor Viktor Popov + en is wereldberoemd. Deze bekende muziekacademie leidt jonge zangertjes  - knapen en jongelingen – uit heel Rusland op.  Ze brengen typische Russische liederen en folkloristische gezangen.

Toeristische sector aan de Kust tevreden over de zomer.

De Kust is meer dan ooit een sterk merk.  De toeristische actoren aan de Kust zijn tevreden over het zomerseizoen. “ De toeristische sector is positief en de ondernemers zijn enthousiast over de voorbije zomer. Zowel bij het dagtoerisme als het verblijfstoerisme bevestigt de Kust als een sterk merk en als dé belangrijkste toeristische bestemming in Vlaanderen”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Nieuwe zomeractie ‘Pimp je campingplek’

Kust - Het provinciebedrijf Westtoer en 27 kampeerbedrijven organiseren een nieuwe zomercampagne om het kamperen-aan-zee te stimuleren. Met de actie ‘Pimp je campingplek’ (van 15 tot 21 augustus) worden de kampeerders ingezet als ambassadeurs. “Met een omzet van 20 miljoen euro per jaar is een terechte keuze gemaakt om de kampeersector te ondersteunen”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. Het is de eerste keer dat op dergelijke schaal een promotiecampagne voor de campings wordt georganiseerd.

Loopcriterium van de Kust in Bredene.

Kust - Zoals ieder jaar organiseert het gemeentebestuur ook deze zomer een loopwedstrijd in het kader van " Loopcriterium van de Kust" Dit jaar vindt deze plaats op vrijdag 21 augustus 2015 De wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met KVC Duinensprinters, die blijkbaar naast wielerwedstrijden ook loopwedstrijden begeleid.

Pagina's