De Haan

Bredene/ De Haan - Dienstenbedrijf BOD dat werd opgericht door de gemeente-, OCMW-besturen en PWA’s van Bredene, Oudenburg en De Haan zorgt er niet alleen voor dat haar klanten werk en arbeid beter kunnen combineren, maar is zelf ook een zeer gezinsvriendelijke onderneming.  Uurroosters en het aantal werkuren worden vastgelegd in overleg met de werknemers.

Bredene/De Haan - Op woensdag 22 april 2015 werd in de politiezone BREDENE/DE HAAN een intensieve verkeerscontrole gehouden (snelheid en verzekering).  Acht politieambtenaren en de mobiele radar werden ingezet.  889 bestuurders werden gecontroleerd op volgende locaties:

De Haan (Zwarte Kiezel), Koninklijke Baan

Bredene (tramhalte Duinen): Koninklijke Baan

Kust - Met het mooie weer van de voorbije dagen wordt vastgesteld dat in de duinengordel terug bastaardsatijnrupsen worden aangetroffen. De bastaardsatijnrups is de larve van een nachtvlinder en komt tijdens de lente  voor op de spinsels in de duindoornstruiken, in duinvegetatie en op het strand. De rups werd reeds in het gebied tussen standpost 3 - Astrid en strandpost 6 – Hippodroom  te Bredene opgemerkt maar is over de hele kuststrook terug te vinden.

Kust - De toeristische sector aan de Kust is tevreden over de paasvakantie. Zowel het verblijfstoerisme als het dagtoerisme hebben prima cijfers genoteerd. De paasvakantie bracht 1,5 miljoen dagtoeristen naar de Kust. Naast paaszondag waren de tweede zondag, maar ook vrijdag 10 april en woensdag 15 april de topdagen.

Kust - Staatssecretaris voor de Noordzee Bart Tommelein heeft de laatste milieuvergunning voor de  windmolenparken goedgekeurd. Het gaat om de milieuvergunning voor het verst gelegen windmolenpark Mermaid. Met de goedkeuring van de milieuvergunning voor Mermaid wordt opnieuw een belangrijke stap vooruit gezet in de beleidsdoelstelling van  Staatssecretaris Tommelein om de windenergiecapaciteit op de Noordzee te verdubbelen: “De komende jaren wil ik vijf nieuwe parken bovenop de bestaande drie realiseren.

Kust - In 2015 gaat de Provincie West-Vlaanderen via 'Westtalent' opnieuw op zoek naar nieuw muzikaal talent uit West-Vlaanderen.  Doel van de wedstrijd is beloftevolle bands en muzikanten een springplank bieden om zich professioneel te ontplooien. Zo kan de winnende band of muzikant op een vervolgtraject met professionele begeleiding en optredens rekenen.

ALGEMEEN NIEUWS - Bijna elk weekend wordt de bevolking wakker geschud met een tragische balans van een resem zware verkeersongevallen. Niet zelden gaat het om auto-inzittenden die vooral in een weekendnacht als bestuurder of passagier zwaar gewond raken of zelfs het leven laten. De statistieken zijn duidelijk: de weekends blijven nog steeds de dodelijkste tol eisen.

De Kust - West-Vlaanderen kende tussen 2010 en 2013 een daling van 299 geregistreerde winkeldiefstallen of een afname van 11,30 %. Hiermee heeft West-Vlaanderen de grootste daling van alle Belgische provincies, zowel in absolute als procentuele cijfers. Dat bleek uit de criminaliteitsstatistieken die UNIZO West-Vlaanderen analyseerde.

De Kust - Het provinciebedrijf Westtoer en 29 kampeerbedrijven zijn een campagne gestart om het kamperen-aan-zee te stimuleren. De focus ligt op korte kampeervakanties. Het is de eerste keer dat op dergelijke schaal een  promotiecampagne voor de campings wordt georganiseerd. “Met een omzet van 20 miljoen euro per jaar is een terechte keuze gemaakt om de kampeersector intens te ondersteunen”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. De Open Camping Dag op 2 mei is één van de originele acties.

Pagina's

Advertenties

Uw reclame hier?
Meer informatie!

 

 

 

Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

Wie is nieuw

  • Johan Dollé
  • Freddy Priem
  • Ward Bruggeman
  • Rian De Rous
  • Dirk Cattoir

Recente reacties

Geen reacties beschikbaar.