Nieuws- en informatiesite over de Belgische Kust

Advertenties

Uw reclame hier?
Meer informatie!

 

 

 

 

Nieuws Melden

Nieuws melden?

Klik Hier!

Gebruikerslogin

Blankenberge

De Kust is tevreden over de herfstvakantie

Kust - De toeristische sector aan de Kust kijkt, volgens Westtoer, tevreden terug naar de voorbije herfstvakantie. “Door het uitzonderlijk zacht herfstweer hebben het dagtoerisme en het verblijfstoerisme betere resultaten dan vorig jaar genoteerd. Met de aankondiging van zacht herfstweer is de toeristische sector ook optimistisch voor het komende weekend”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. De hotels aan de Kust hebben een sterke bezetting genoteerd. “Met een bezetting tot 95 procent heeft vooral het eerste weekend goed gescoord.

West-Vlaanderen heeft meest geregistreerde witte kassa's

Ondanks de onduidelijkheid over de witte kassa kent West-Vlaanderen het meeste geregistreerde horecazaken.
Staatssecretaris Tommelein komt federale horecamaatregelen toelichten. De Raad van State vernietigde vorige maand een deel van de kassawetgeving. De zogenaamde 10-procentregel is niet langer wettelijk. Die regel bepaalde dat enkel horecazaken die meer dan 10 procent van hun omzet uit voeding halen een witte kassa moesten hebben.

Kust verwacht een goede herfstvakantie.

De toeristische sector aan de Kust kijkt uit naar een goede herfstvakantie. Het Provinciebedrijf Westtoer verwacht dat 500.000 dagtoeristen in de herfstvakantie de Kust zullen bezoeken. “De Kust is meer dan ooit een bestemming voor de vier seizoenen. Voor binnen- en buitenlandse toeristen blijft ook de herfst een ideale afspraak om te genieten aan zee”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. De weersvoorspellingen voor het weekend en volgende week zijn alvast veelbelovend.

200 vluchtelingen vinden tijdelijk onderkomen in Bredens vakantiecentrum Horizon.

Staatssecretaris Theo Francken beslist dat Bredene tijdelijk oorlogsvluchtelingen moet opvangen.

Bredene - De Bredene burgemeester Steve Vandenberghe (Sp.a) werd gisterenavond (donderdag 29 oktober 2015) door Fedasil op de hoogte gebracht van het feit dat de Staatssecretaris voor Asiel, Theo Francken (N-VA) vandaag (vrijdag 30 oktober 2015) op de Ministerraad zal voorstellen om voor een KORTE PERIODE oorlogsvluchtelingen op te vangen in het Jeugdverblijfcentrem Horizon.

Vlaamsestraat in Blankenberge wordt zone 30

Een zone 30 is een gebied waar de maximumsnelheid 30 km/u bedraagt, meestal toegepast op erftoegangswegen en in de buurt van scholen. De belangrijkste reden om een 30 km/u-zone aan te leggen, is dat de verkeersveiligheid in de verblijfsgebieden verbeterd wordt. Het College van Burgemeester en Schepenen keurde de invoering van een zone 30 in de Vlaamse straat goed. Na het advies van de Verkeerscommissie zal de zone 30 effectief ingevoerd worden.  

Vernieuwing centrum Blankenberge zet zich verder

BLANKENBERGE De vernieuwing van onze stad zet zich, niettegenstaande de minder goede economische situatie, verder. Nadat er onder andere een bouwvergunning werd afgegeven voor een uitbreiding van het Pantheon Palace in de De Langestraat, de Carrefour in de Kerkstraat en de Aazaert in de Langestraat, de Kiwi in de Prinsenlaan/Ruzettelaan, project Casier in de Kerkstraat,  verleende het college ook zijn goedkeuring aan het dossier van de Groep Jacxsens uit Oostkerke tot afbraak en nieuwbouw van de handelszaak “Trefpunt/Den Hollander” ter hoogte van de Albertstraat 7-9.

Verdere vernieuwing van het woonweefsel in onze stad (dossier residentie Vermaat in de Karel Deswertlaan)

BLANKENBERGE - De afgelopen weken werden er een resem stedenbouwkundige dossiers goedgekeurd betreffende de verdere vernieuwing van het huisvestings- en handelspatrimonium in onze stad. Daar dient nog een ander belangrijk project aan toegevoegd te worden: de realisatie van de site “Vermaat”.

Pagina's