Blankenberge

Op dit moment worden hoge waarden voor ozon en/ of hitte vastgesteld/voorspeld. Deze omstandigheden kunnen aanleiding geven tot  ernstige problemen  voor de volksgezondheid, zeker voor gevoelige personen. Gevoelige groepen zijn: baby’s en kleine kinderen,  ouderen, chronisch zieken en sociaal geïsoleerde personen. Ook indien men een sportief of cultureel evenement organiseert in de zomer zijn preventieve aanbevelingen belangrijk.

Kust - Op donderdag 2 juli 2015 zal tussen 11.45 uur en 13.15 uur de driemaandelijkse test van het elektronisch sirenenet worden uitgevoerd door de Algemene Directie van de Civiele Veiligheid. Alle toestellen die in de nucleaire en seveso-risicozones zijn opgesteld, worden op dat ogenblik geactiveerd vanuit de operationele eenheden van de Civiele Bescherming.

BLANKENBERGE Nog tot 31 oktober is het Belle Epoque Centrum in Blankenberge de uitvalsbasis voor een boeiende wandelrally door de badstad. De zoektocht is een samenwerkingsverband tussen het stadsbestuur en de gezinssportfederatie.

De wandelzoektocht neemt de deelnemers op sleeptouw doorheen het rijke vissersverleden van de stad en langsheen de vele mooie Belle Epoque gevels die in Blankenberge te bewonderen zijn. Het rallyboekje met het antwoordformulier is af te halen in het Belle Epoque Centrum. Deelnemers maken kans op een prijzenpakket.

Kust - Het provinciaal project ‘Zon, zee… zorgeloos’ bestaat dit jaar 10 jaar. Op zaterdag 4 juli 2015 wordt dit in alle ‘Zon, zee… zorgeloos’-gemeenten gevierd, tussen 10.30 uur en 12.00 uur. Bezoekers van het strand zijn er welkom om mee het glas te heffen. Er worden ook gadgets uitgedeeld. 

Een overzicht van de ‘Zon, zee… zorgeloos’-locaties:

ter hoogte van het Hendrikaplein in Nieuwpoort

ter hoogte van Casino West in Middelkerke

ter hoogte van de Diksmuidestraat in Oostende

ter hoogte van Strandpost 2 ‘Duingat’ in Bredene

BLANKENBERGE - In het kader van het kunstinitiatief ‘Zomersculpturen’ werden in de De Smet de Naeyerlaan opvallende beeldengroepen geplaatst. In totaal zijn er in de vernieuwde laan 7 kunstwerken te bewonderen, gegroepeerd over 3 groepen.

De sculpturen maken deel uit van het overkoepelende project Zomersculpturen 2015, dat ook de ‘Beeldige Binnenexpo’ in het CC De Benne  omvat, en de ‘Beeldige Wandeling’ op pleinen verspreid in de stad. Het is het beeldhouwerscollectief ArtProArt dat instaat voor de artistieke invulling.

Kust - Met de aankondiging van goed weer is de toeristische sector aan de Kust helemaal klaar voor de zomer. Na een geslaagd voorjaar zijn de verwachtingen voor de zomer positief. Juli en augustus blijven traditionele topmaanden. In de zomer verwacht de Kust zes à zeven miljoen dagtoeristen. “Nieuwe infrastructuur zoals strandbars, zeedijken en openluchtzwembaden zorgen voor extra kwaliteit. Alle kustgemeenten presenteren initiatieven met een unieke vakantiesfeer.

BLANKENBERGE In de Blankenbergse bibliotheek loopt nog tot 28 augustus de tijdelijke expo van het ‘Maritieme poëzievierluik’, een creatie van de Brugse dichter Hendrik Carette. Op de expo worden gedichten getoond met betrekking tot de groei van de Zeebrugse haven en zijn activiteiten door de eeuwen heen.

Kust - Begin juni 2015 maakte de Provincie West-Vlaanderen de twintig geselecteerde projecten voor de West-Vlaamse Erfgoedprijs bekend. De geselecteerden zijn : Kantcentrum Brugge - 500 jaar Café Vlissinghe Brugge - De Oostduinkerkse Garnaalvissers te paard - De expo ‘Kortrijk Bezet’ - De herinrichting met het nieuw belevingscentrum op het Begijnhof Kortrijk - Transfo Zwevegem - Het Lange Max Museum Koekelare - Lijssenthoek Military Cemetary Poperinge - Memorial Museum Passchendaele 1917 - Westfront Nieuwpoort -  ...

Pagina's

Advertenties

Uw reclame hier?
Meer informatie!

 

 

 

 

Gebruikerslogin