Nieuws- en informatiesite over de Belgische Kust

Advertenties

Uw reclame hier?
Meer informatie!

 

 

 

 

Nieuws Melden

Nieuws melden?

Klik Hier!

Gebruikerslogin

Blankenberge

Loopcriterium van de Kust in Bredene.

Kust - Zoals ieder jaar organiseert het gemeentebestuur ook deze zomer een loopwedstrijd in het kader van " Loopcriterium van de Kust" Dit jaar vindt deze plaats op vrijdag 21 augustus 2015 De wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met KVC Duinensprinters, die blijkbaar naast wielerwedstrijden ook loopwedstrijden begeleid.

Inhuldiging gedicht "Uze Paravang"

BLANKENBERGE - In Blankenberge kan men op heel wat plaatsen poëzie terugvinden, vaak op plaatsen waar men dat niet direct verwacht. Deze morgen werd, naar aanleiding van de "Paravangfeesten" het gedicht "Uze paravang" ingehuldigd. 

De Paravang is een beschermd monument en werd gebouwd in 1908. Het is het windscherm met zitbanken aan de haven en herinnert aan het elitaire kusttoerisme aan het begin van de vorige eeuw. Blankenbergenaar Jozef Hoenraet schreef er een gedicht over.

Kust tevreden over eerste zomermaand.

Kust - De toeristische sector aan de Kust kijkt tevreden terug op de maand juli. Ondanks het wisselvallige weer van de jongste dagen is de voorbije maand meer dan geslaagd. De start van de zomer was een voltreffer. De zonnige weken zorgden voor goede cijfers. “Ongeveer drie miljoen dagtoeristen zijn in juli naar de Kust gereisd.

Duikcursus voor kinderen

Kust - Zaterdag 29 augustus 2015 gaat er voor de tweede maal een cursus jeugdduiken door in 't zwembad van Bredene. Voor de duikertjes die reeds het diploma SEALTEAM behaalde is er de cursus MASTER SEALTEAM. In deze cursus wordt er dieper in gegaan op de duik-specialty's zoals wrakjes bouwen, foto's van elkaar nemen onder water, met kompas duiken, in't donker duiken, enz....

Summer Wave

Kust - De Bredense reddingsdienst en het MEC Staf Versluys slaan op donderdag 30 juli a.s. voor de vierde keer de handen in elkaar voor de organisatie van de fuif Summer Waves.

BK zandkastelen bouwen.

Kust - Op zaterdag 1 augustus 2015 vindt het Belgisch Kampioenschap zandkastelen bouwen plaats.  Teams van 6 personen (max 2 volwassenen) kunnen inschrijven aan het onthaal ter hoogte van strandpost 2 vanaf 14 uur om te strijden voor de felbegeerde titel.  We verwachten weer heel wat mooie en originele creaties met als thema ‘Bredene’.

Garry Hagger in Concert.

Kust - Garry Hagger komt naar het MEC Staf Versluys voor een live optreden. Alle Garry fans en natuurlijk ook andere muziekliefhebbers zijn op MAANDAG 3 AUGUSTUS 2015 welkom in de Bredense cultuurtempel. In het voorprogramma is er een optreden van Andy Reivan. Tickets kosten in voorverkoop 28,00 euro en 35,00 euro aan de deur. Als je wil behandeld worden als VIP betaal je 56,00 euro. er komt wel 1,25 euro reservatiekosten bij per bestelling.

Pagina's