Nieuws- en informatiesite over de Belgische Kust

Advertenties

Uw reclame hier?
Meer informatie!

 

 

 

 

Nieuws Melden

Nieuws melden?

Klik Hier!

Gebruikerslogin

Blankenberge

Drones bieden ongekende mogelijkheden.

Kust - Staatssecretaris voor Privacy en Noordzee Bart Tommelein bracht woensdag 16 september 2015 een werkbezoek aan ‘Noordzee Drones’ in Koksijde. ‘Noordzee Drones’ is een privaat opleidingscentrum voor RPAS-piloten in Vlaanderen. Bart Tommelein: ‘Het potentieel van drones is heel groot. Ook wat het Noordzeebeleid betreft. Samen met West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé wil ik verder de mogelijkheden bekijken voor Search & Rescue-opdrachten, maar ook in de offshore kunnen drones ingezet worden.’

Ladies Night

Kust - Op vrijdag 2 oktober 2015 om 19 uur verwachten we alle ladies voor alweer een spetterende editie van de ‘Ladiesnight’ in het MEC Staf Versluys. Een gevarieerd en vernieuwd aanbod aan standhouders moet alle deelnemers extra in de watten leggen. Snuister langs de verschillende standen, geniet van een lekkere cocktail en leef je uit op de tonen van resident DJ N-Joy.  Tickets kosten € 7 en zijn verkrijgbaar aan de balie van het MEC Staf Versluys, online via www.stafversluyscentrum.be of telefonisch via 059/56.19.60.

CD&V wil meer inspraak inwoners over mobiliteit

BLANKENBERGE Op de gemeenteraad van dinsdag 8 september 2015 werd het participatietraject voorgelegd in kader van de opmaak van een mobiliteitsplan. Vanuit het schepencollege werd de Gecoro (Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening) voorgesteld als orgaan om advies te geven bij de opmaak van het plan. CD&V steunt die keuze maar vindt dat onvoldoende.

Ereburgers van Blankenberge

BLANKENBERGE - De gemeenteraad van Blankenberge keurde een nieuw reglement goed voor het toekennen van het ereburgerschap. De titel van ereburger van de Stad Blankenberge werd tot op heden 9 keer toegekend. Het waren militairen, kunstenaars en hoogleraars die de eer te beurt vielen.

Waarschuwing : Valse mails inzake verkeersboetes

Niemand lijkt dezer dagen nog veilig voor creatieve internetfraudeurs die hun brood verdienen met oplichting op het web. De voorbije maanden werd al melding gemaakt van zogenaamde phishing-mails van banken en telecomproviders, maar nu wordt sedert enige tijd ook de naam van de politie misbruikt om goedgelovige surfers geld af te troggelen.In mei werd reeds gewaarschuwd voor deze fraude.  Heel wat mensen ontvingen de voorbije dagen en weken echter opnieuw een “aanmaning” in hun mailbox. Afzender: de politie. Onderwerp: ‘overtreden van een verkeersvoorschrift’.

Wereldfaam Russisch koor komt naar Bredene.

Op dinsdag 6 oktober 2015 ontvangt de St. Theresiaparochie ism Jovo Sas  “Het Russisch Koor van Viktor Popov”. De Academy of Choral Arts in Moskou is gesticht in 1991 door Professor Viktor Popov + en is wereldberoemd. Deze bekende muziekacademie leidt jonge zangertjes  - knapen en jongelingen – uit heel Rusland op.  Ze brengen typische Russische liederen en folkloristische gezangen.

Toeristische sector aan de Kust tevreden over de zomer.

De Kust is meer dan ooit een sterk merk.  De toeristische actoren aan de Kust zijn tevreden over het zomerseizoen. “ De toeristische sector is positief en de ondernemers zijn enthousiast over de voorbije zomer. Zowel bij het dagtoerisme als het verblijfstoerisme bevestigt de Kust als een sterk merk en als dé belangrijkste toeristische bestemming in Vlaanderen”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Kunstpatrimonium in de kijker

Blankenberge Blankenberge bezit een omvangrijke kunstcollectie met ruim 2.200 kunstwerken van zowel gerenommeerde als regionaal en lokaal vermaarde artiesten. Omdat het merendeel van deze kunstwerken slechts sporadisch de depotruimte in het stadhuis verlaat, start het stadsbestuur een initiatief om het brede publiek kennis te laten maken met de stedelijke kunstcollectie.

Stan Van Samang feestbeest op Zomerhit 2015

BLANKENBERGE - Zaterdagavond werd door Radio 2 de award uitgereikt voor beste zomerhit van 2015. De show gaat sinds vorig jaar opnieuw door in Blankenberge. Deze editie kon op beter weer rekenen dan vorige jaar, wan toen is kort na het einde van de show een hels onweer losgebarsten. Vele duizenden mensen hebben dan ook de show met veel liveoptredens bijgewoond. De show werd ook live uitgezonden op Radio 2.

Pagina's