Gebruikerslogin

Instellingen

Blankenberge

BLANKENBERGE - Op zondag 27 april is het terug Erfgoeddag in ons land, met het thema ‘Grenzeloos’. Naar goed gewoonte nemen Het Zuivelmuseum ook dit jaar deel aan dit evenement. 

Het Zuivelmuseum koos dit jaar om ‘De Botersmokkel’ in de kijker te zetten. Deze merkwaardige tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met het Nationaal Museum van Douane en Accijnzen te Antwerpen.

BLANKENBERGE - In het voorjaar lenen alle Vlaamse bibliotheken op grote schaal elektronische boeken uit. Ook in Blankenberge kun je als lid e-boeken huren op je tablet of e-reader. Erg handig om boeken te lezen aan het strand!

Met een uitleenabonnement van 5 euro kun je drie e-boeken naar keuze downloaden. Je kunt ze gedurende een maand lezen en na vier weken worden ze onleesbaar.

Bij de start van het proefproject zal de bib zo’n vierhonderd titels in de aanbieding hebben. De e-boekencollectie wordt gaandeweg aangevuld met nieuw digitaal leesvoer.

BLANKENBERGE - De paasvakantie is nog maar net achter de rug, de strandbars zijn nog maar net weer open of ze kregen al bezoek van vandalen. 
Bij Salitos Beach Blankenberge is het al de 4de keer in 2 weken tijd dat het vernieuwde materiaal vernield werd. Uitbater Jonathan Polen is het grondig beu en vraagt het stadsbestuur om strenger op te treden.

BLANKENBERGE - Morgenochtend krijgt Cracker, de gehandicapte zeeschildpad welke is opgevangen door SEA LIFE Blankenberge, een nieuw gewicht geplaatst op zijn schild. De plaatsing van het nieuwe gewicht is onderdeel van de intensieve verzorging op maat die de jonge schildpad krijgt in het national marine centre.

 

BLANKENBERGE - Door de goede samenwerking tussen de lokale politiezone Blankenberge-Zuinkerke en de Scheepvaartpolitie werd een belangrijke drugsbende in Blankenberge geklist.
 
In de jachthaven van Blankenberge heeft de politie 67 kilogram cocaïne aangetroffen. De drugs zaten verstopt op een boot en hebben een straatwaarde van 3 à 4 miljoen euro. Twee mensen zijn door de onderzoeksrechter aangehouden, ze verschijnen morgen voor de raadkamer.
 

Nicole Verschaeve uit Blankenberge heeft ons onlangs nog bevestigd dat haar samenwerking met Zee-Online dit jaar verder gezet zal worden.
Dit betekent dat u vanaf dinsdag 15 april 2014 weer iedere avond het 'Dagboek van Nicole' exclusief bij Zee-Online gaat kunnen lezen.

Nicole baat samen met haar man Frank een souvenierswinkeltje op de Zeedijk van Blankenberge uit. Tijdens het zomerseizoen maken zij daar heel wat mee en daar schrijft Nicole dan iedere avond een verslag over voor onze lezers. Humor, frustratie, ... het komt allemaal aan bod in het 'Dagboek van Nicole'.

 

Vanaf dinsdag 15 april 2014 weer iedere avond exclusief bij Zee-Online!

BLANKENBERGE - Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie binnen een bepaalde buurt. De stedelijke overheid vervult vaak een ondersteunende rol. De actoren van het project zijn de burgers (meewerken), een coördinator (algemene leiding) en de lokale politie (overleggen). Naast een traditioneel buurtinformatienetwerk bestaat er ook een specifieke vorm, zijnde een buurtinformatienetwerk voor Zelfstandige Ondernemers (BIN-Z). Dit is een samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie binnen een commerciële buurt.

BLANKENBERGE - De kloof tussen werken en leren overbruggen, ook een taak die is weggelegd voor het stadsbestuur via onder andere het tewerkstellen van jobstudenten en werkplekleren. In navolging van de beleidsnota van de stad Blankenberge, worden de mogelijkheden van ‘werkplekleren’ verder uitgewerkt.

BLANKENBERGEIn tegenstelling tot bijvoorbeeld de Jules Gadeynehelling en de Jules Van Praethelling, werd er in tal van straten richting Zeedijk zoals de Frans Regoudthelling, de Valerius Desaedeleerhelling, de Alfred Verweehelling en de Theodoor Verstraetehelling geen wegmarkering aangebracht om de parkeervakken aan te duiden.

BLANKENBERGE - De digitale versie van de evenementenpocket van Blankenberge staat online op www.blankenberge.be. Alle activiteiten vanaf 5 april tot het einde van het jaar zijn er in opgenomen. 

Op 1 juli verschijnt een tweede, bijgewerkte editie van de evenementenpocket met alle zomerevenementen.

Ontspannen of actief genieten… er valt weer voor iedereen wel iets te beleven!

BLANKENBERGE - De zeespiegel stijgt en de oceanen warmen op. Langere en meer intensieve droogtes bedreigen de gewassen, de natuur en de zoetwatervoorziening. De biodiversiteit op onze planeet wordt bedreigd door klimaatverandering, van de ijsberen in het Noordpoolgebied tot de zeeschildpadden aan de Afrikaanse kust.

Door de organisatie van een symbolisch feest, Earth Hour, wordt de aandacht van de burgers gevestigd op de energieproblematiek en de klimaatverandering.

BLANKENBERGE - In de nabije toekomst zal het aantal zorgbehoevende ouderen enorm toenemen, zeker aan de kust. Deze vaststelling noopt dan ook tot innovatie in de zorgsector. Naast de plannen voor een woonzorgdorp, inclusief nieuw woonzorgcentrum, tegen 2025 zet het OCMW Blankenberge de komende jaren vooral in op thuiszorg voor de thuisblijvende oudere. In dat kader werd deze week door de OCMW-raad met een primeur van formaat uitgepakt.

BLANKENBERGE - Vlaams Belang Blankenberge-Uitkerke organiseert een 1ste Kaas- & Wijnavond op vrijdag 18 april 2014 tussen 19 en 21 uur in Tirolerstube Edelweiss, Zeedijk 56 te 8370 Blankenberge.

Deelname kost slechts 14 euro/persoon voor een verzorgde selectie kazen met brood & 1 glas wijn. Kinderen onder de 12 jaar mogen volledig gratis binnen. 
Wie geen kaas lust, kan op voorhand een koude schotel met Duitse fijne vleeswaren bestellen.

BLANKENBERGE - Aan de ingang van het nieuwe Kinderdagverblijf ‘t Schelpje werd in het weekend van 15 maart een opvallende sculptuur geplaatst van kunstenaar Patrick De Bleeckere. Het drie meter hoge drieledige metalen kunstwerk siert de mooie groene ruimte en refereert naar mens en natuur.

BLANKENBERGE - Naar aanleiding van de 100ste herdenkingsverjaardag van de Eerste Wereldoorlog lanceert het stadsbestuur vanaf dit voorjaar het project ‘De Groote Oorlog - Blankenberge en Uitkerke bezet. 1914-1918’. Het campagnebeeld dat het project promotioneel ondersteunt, zal ook in de communicatie van de Tweedaagse Voettocht worden gebruikt.

BLANKENBERGE - Op vrijdag 4 april reikt de cultuurraad van Blankenberge zijn jaarlijkse cultuurprijs uit. Dit jaar zijn er twee genomineerden Ronny Vervaecke en Freddy Pas. De eerste is de gewaardeerde voorzitter van vtbKultuur Fotoclub Blandia die een enorme collectie fotomateriaal heeft aangelegd van het ‘vroegere’ Blankenberge en Uitkerke. Freddy Pas is een eminent auteur en wetenschapper. Hij overstijgt ruimschoots de lokale grenzen. Hij is zowel auteur van wetenschappelijke schoolboeken als van essays over het cultureel patrimonium van Blankenberge.

BLANKENBERGE - Surfers strijden tegen de afvalberg in zee tijdens de Eneco Clean Beach Cup 5 op zaterdag 23 maart a.s. Maar liefst 95% van de Noordzeevogels zit met plastic in de maag. Over de hele wereld sterven elk jaar anderhalf miljoen zeedieren door te stikken of omdat ze verstrikken in plastic. Vele van die zeedieren belanden op ons bord waardoor wij dus eigenlijk ons afval weer opeten!

Pagina's

 

Advertenties

Prikbord

Nieuws melden


Festival aan Zee 2014

Meer informatie


Komen (vr)Eten

Meer informatie volgt nog!


Meewerken

Meer informatie

Ons team

Jorrit Ferket
Hoofdbeheerder


Ward Bruggeman
Weerman