Nieuws- en informatiesite over de Belgische Kust

Advertenties

Uw reclame hier?
Meer informatie!

 

 

 

 

Nieuws Melden

Nieuws melden?

Klik Hier!

Gebruikerslogin

Blankenberge

Duikcursus voor kinderen

Kust - Zaterdag 29 augustus 2015 gaat er voor de tweede maal een cursus jeugdduiken door in 't zwembad van Bredene. Voor de duikertjes die reeds het diploma SEALTEAM behaalde is er de cursus MASTER SEALTEAM. In deze cursus wordt er dieper in gegaan op de duik-specialty's zoals wrakjes bouwen, foto's van elkaar nemen onder water, met kompas duiken, in't donker duiken, enz....

Summer Wave

Kust - De Bredense reddingsdienst en het MEC Staf Versluys slaan op donderdag 30 juli a.s. voor de vierde keer de handen in elkaar voor de organisatie van de fuif Summer Waves.

BK zandkastelen bouwen.

Kust - Op zaterdag 1 augustus 2015 vindt het Belgisch Kampioenschap zandkastelen bouwen plaats.  Teams van 6 personen (max 2 volwassenen) kunnen inschrijven aan het onthaal ter hoogte van strandpost 2 vanaf 14 uur om te strijden voor de felbegeerde titel.  We verwachten weer heel wat mooie en originele creaties met als thema ‘Bredene’.

Garry Hagger in Concert.

Kust - Garry Hagger komt naar het MEC Staf Versluys voor een live optreden. Alle Garry fans en natuurlijk ook andere muziekliefhebbers zijn op MAANDAG 3 AUGUSTUS 2015 welkom in de Bredense cultuurtempel. In het voorprogramma is er een optreden van Andy Reivan. Tickets kosten in voorverkoop 28,00 euro en 35,00 euro aan de deur. Als je wil behandeld worden als VIP betaal je 56,00 euro. er komt wel 1,25 euro reservatiekosten bij per bestelling.

The Andrews Brothers in het Turkeyenhof

Kust - Op vrijdag 31 juli om 20 uur staan 'The Andrews Brothers' op het podium in het Turkeyenhof, drie zingende soldaten bijgestaan door een volledig vrouwelijk orkest. De mooie Muriel op bas, de speelse Rebekka op gitaar, de wilde Annelies op drums, met hun 3 swingende en zingende GI’s Sonny, Stef en Jonas.  Ze brengen liedjes van de soldaat die zijn vriendinnetje thuis moest achterlaten.

Restaurant "De Kiwi" maakt plaats voor meergezinswoningcomplex

BLANKENBERGE De vernieuwing van onze stad zet zich, niettegenstaande de minder goede economische situatie, verder. Nadat er onder andere een bouwvergunning werd afgegeven voor een uitbreiding van het Pantheon Palace in de De Langestraat, de Carrefour in de Kerkstraat en de Aazaert in de Langestraat, verleende het College de goedkeuring voor de afbraak van de Kiwi in de Prinsenlaan/Ruzettelaan en de bouw van een nieuw complex. De eerdere goedkeuring voor een beperkter dossier wordt hierdoor vervangen

De vernieuwde Vlaamse Renovatiepremie

De  Kust - De Vlaamse Regering nam zopas een principiële beslissing om vanaf 1 november 2015 de Vlaamse renovatiepremie opnieuw in te voeren.

Let op: deze beslissing is voorlopig en dus nog niet definitief. Na het inwinnen van de nodige adviezen zal de Vlaamse Regering, waarschijnlijk in september of oktober, een definitieve beslissing nemen en kunt u opnieuw een aanvraag indienen.

Toeristen en pendelaars worden nog maar eens gegijzeld …

Kust Het is de intentie van de treinbestuurdersvakbond Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) om voor deze zomer een stakingsaanzegging in te dienen voor zeven zaterdagen (elke zaterdag tussen 18 juli en 29 augustus).

Ongeveer 10 à 15% van de dagjesmensen die in de zomer naar de kust komen gebruiken de trein. Op een zomerse zaterdag in juli en augustus komen gemiddeld 30 000 dagtoeristen met de trein naar de Kust.

Cultuurzomer van Blankenberge

BLANKENBERGE We worden al een tijdje verwend met tropische temperaturen, maar vanaf deze week bezorgt het cultuurcentrum Blankenberge je nog meer zomerse vibes dankzij een schitterend zomerprogramma met muziek, vuurwerk, straattheater, concerten en een kunstmarkt.

Pagina's