Blankenberge

Kust - Met het mooie weer van de voorbije dagen wordt vastgesteld dat in de duinengordel terug bastaardsatijnrupsen worden aangetroffen. De bastaardsatijnrups is de larve van een nachtvlinder en komt tijdens de lente  voor op de spinsels in de duindoornstruiken, in duinvegetatie en op het strand. De rups werd reeds in het gebied tussen standpost 3 - Astrid en strandpost 6 – Hippodroom  te Bredene opgemerkt maar is over de hele kuststrook terug te vinden.

Kust - De toeristische sector aan de Kust is tevreden over de paasvakantie. Zowel het verblijfstoerisme als het dagtoerisme hebben prima cijfers genoteerd. De paasvakantie bracht 1,5 miljoen dagtoeristen naar de Kust. Naast paaszondag waren de tweede zondag, maar ook vrijdag 10 april en woensdag 15 april de topdagen.

Kust - Staatssecretaris voor de Noordzee Bart Tommelein heeft de laatste milieuvergunning voor de  windmolenparken goedgekeurd. Het gaat om de milieuvergunning voor het verst gelegen windmolenpark Mermaid. Met de goedkeuring van de milieuvergunning voor Mermaid wordt opnieuw een belangrijke stap vooruit gezet in de beleidsdoelstelling van  Staatssecretaris Tommelein om de windenergiecapaciteit op de Noordzee te verdubbelen: “De komende jaren wil ik vijf nieuwe parken bovenop de bestaande drie realiseren.

Kust - In 2015 gaat de Provincie West-Vlaanderen via 'Westtalent' opnieuw op zoek naar nieuw muzikaal talent uit West-Vlaanderen.  Doel van de wedstrijd is beloftevolle bands en muzikanten een springplank bieden om zich professioneel te ontplooien. Zo kan de winnende band of muzikant op een vervolgtraject met professionele begeleiding en optredens rekenen.

BLANKENBERGE -  De "Huisomroep Blankenberge", de interne radio van het AZ-Zeno campus Blankenberge is op zoek naar nieuwe medewerkers. 
Wekelijks zetten enkele personen zich vrijwillig in om een uitzending te presenteren voor alle personen die verblijven in het ziekenhuiscomplex. Nieuwe medewerkers zijn uiteraard altijd welkom, en daarom doen ze deze oproep, om in de toekomst meer live-uitzendingen te kunnen verzorgen...

ALGEMEEN NIEUWS - Bijna elk weekend wordt de bevolking wakker geschud met een tragische balans van een resem zware verkeersongevallen. Niet zelden gaat het om auto-inzittenden die vooral in een weekendnacht als bestuurder of passagier zwaar gewond raken of zelfs het leven laten. De statistieken zijn duidelijk: de weekends blijven nog steeds de dodelijkste tol eisen.

BLANKENBERGE - Voor de zesde keer al organiseerde Modelspoorclub De Dwarsliggers  uit Zeebrugge in samenwerking met Mini Train Expo Blankenberge een grote ruilbeurs / tentoonstelling voor alles wat te maken heeft met modelspoor tijdens het paasweekend in Blankenberge in zaal Forum in de kerkstraat

.

De Kust - West-Vlaanderen kende tussen 2010 en 2013 een daling van 299 geregistreerde winkeldiefstallen of een afname van 11,30 %. Hiermee heeft West-Vlaanderen de grootste daling van alle Belgische provincies, zowel in absolute als procentuele cijfers. Dat bleek uit de criminaliteitsstatistieken die UNIZO West-Vlaanderen analyseerde.

Pagina's

Advertenties

Uw reclame hier?
Meer informatie!

 

 

 

Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

Wie is nieuw

  • Freddy Priem
  • Ward Bruggeman
  • Rian De Rous
  • Dirk Cattoir
  • Danny Van der Weehe

Recente reacties

Geen reacties beschikbaar.